Leuke kadootjes voor in de schoen

Het duurt nog even, maar de meeste kinderen zijn zich er alweer massaal mentaal op aan het voorbereiden. We hebben het dan natuurlijk over Sinterklaas. Niet alleen op pakjesavond is het tijd voor allemaal cadeautjes, maar uiteraard ook in aanloop naar dit grote kinderfeest toe ook. Zo mogen de meeste kinderen in de weken voor Sinterklaas meerdere malen hun schoen zetten, maar wat doe je hier als ‘Sinterklaas’ nu eigenlijk in? Om je een idee te geven, hebben we maar liefst 5 te gekke ideeën, waarmee jij je kinderen gegarandeerd weet te verrassen. Dus kun jij nog wel wat extra inspiratie gebruiken? Dan is deze top 5 een absolute aanrader!

Lego

Lego doet het natuurlijk altijd goed. Echter is het wel afhankelijk van de leeftijd van je kind en ook de moeilijkheid van het bouwpakket. Zo kun je bij een kind die wat minder technisch inzicht heeft beter kiezen voor een wat eenvoudiger pakket, dan dat je het ze te moeilijk maakt. Het leuke aan lego, is dat het nooit klaar is. Dus is jouw kind gek van Lego? Dan kun je hier tot in lengte van jaren mee aan de slag. Niet alleen voor sinterklaas, maar natuurlijk ook voor de verjaardag of andere bijzondere gelegenheden.

Chocoladeletter

Je hoeft je kinderen natuurlijk niet iedere keer dat ze hun schoen zetten een enorm cadeau te geven. Zo is het ook goed dat ze leren dat het niet altijd feest is. Zo kiest de ene ouder ervoor om een keer niets in de schoen te doen, maar is een chocoladeletter natuurlijk ook een perfect alternatief. Op deze manier laat je je kinderen ook merken dat het niet altijd maar cadeautjes hoeven te zijn en leer je ze dus ook met minder tevreden te zijn.

Puzzel

Een puzzel is niet alleen ontzettend leuk voor de kinderen, maar natuurlijk ook heel erg leerzaam. Vooral wanneer ze wat ouder zijn, zorgt het doen van een puzzel ervoor dat hun hersenen worden getriggerd om na te denken. Daarnaast is een puzzel ook goed voor het oprekken van de spanningsboog. Vooral bij jonge kinderen wil deze namelijk nog wel eens aan de korte kant zijn. Verwacht uiteraard niet dat je kinderen uren kunnen puzzelen, maar door een beetje te oefenen is een minuut of 20 heel goed mogelijk.

Spelletjes

Spelletjes blijven natuurlijk ontzettend populair bij kinderen. Waar de ouders op hun telefoon in een Online Casino Nederland verschillende spellen kunnen spelen, is een fysiek spel voor een kind natuurlijk vele malen leuker. Vooral wanneer je het ook een educatief karakter geeft, zal je merken dat je kind gedurende het spel groeit in zelfvertrouwen en zo spelenderwijs allemaal leuke nieuwe dingetjes leert. Uiteraard mogen ze echt wel een keer iets doen wat alleen leuk is en dus niet direct leerzaam is, maar zorg er altijd voor dat je deze beide zaken met elkaar combineert, zodat je kind al spelende leert.

Aanvullende tip

Het leuke aan schoencadeautjes, is dat ze je natuurlijk het hele jaar gewoon kunt kopen. Het is daarom dus ook slim om door het jaar heen alvast het nodig te kopen en te verstoppen op zolder. Zo hoef je tijdens de al relatief dure maanden van het jaar niet nog eens een enorme uitgave te doen, maar hoef je het alleen nog maar in te pakken en in de schoen te doen wanneer ze deze mogen zetten.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-10-2022 10:31 | Bijgewerkt op: 23-10-2022 10:31 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Het duurt nog even, maar de meeste kinderen zijn zich er alweer massaal mentaal op aan het voorbereiden. We hebben het dan natuurlijk over Sinterklaas.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik begonnen met het verzamelen van informatie over het Sinterklaasfeest, zoals kleurplaten en liedjes.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com