Je eigen Sinterklaas decoratie maken

Sinterklaas is een tijd van het jaar waar velen van ons naar uitkijken, niet alleen de kinderen. Hoe gezellig is het ook om ieder jaar weer met de familie samen te komen en cadeautjes uit te pakken met de (klein) kinderen. Toch? En bij deze feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk passende decoratie. Je kunt diverse decoraties en de sinterklaasvlag kopen, maar hoe leuk is het om ook zelf een aantal dingen in elkaar te zetten? In dit artikel delen wij 3 ideeën om je eigen Sinterklaas decoratie te maken. Lees verder!

Sint en piet knutselen

Het is hartstikke leuk om samen te knutselen. Wat dacht je van een Sinterklaas en Piet met wc-rollen? Voor de gezichten, kleding, armen en staven kun je gekleurd papier en pijpenragers gebruiken. Je kunt de mijters en pietenmutsen van vilt maken, en zelfs voor het grote boek van Sinterklaas kun je dun vilt gebruiken. Voor extra details voeg je glitter lintjes, knopen en pailletten toe. Heel makkelijk ook om vervolgens de oogjes erop te plakken. Met een beetje creativiteit kun je zelfs het paard knutselen, Amerigo en nu Ozosnel. Dit doe je redelijk eenvoudig met wc-rollen en verf. Een afdruk van een hoofd kun je eventueel uitprinten via een Google plaatje. Met crêpepapier, bakkerstouw en knutselhoutjes kun je de finishing touch geven. Dit is echt enorm leuk om samen met je kinderen te doen.

Kruidnotenkoker

Hoe leuk is het om een kruidnotenkoker te maken? Voor het maken van de Sinterklaas kruidnotenkoker heb je het volgende nodig: een lege keukenrol, rood, wit, roze en goud (of geel) papier, een lijmstift, een schaar, een potlood, een zwarte stift en kruidnoten. Zo ga je te werk: Vouw de keukenrol aan één kant naar binnen, zodat je later de koker kunt openen en sluiten. Aan de tegenovergestelde kant plak je een stuk rood papier om de koker af te sluiten. Versier 2/3 van de keukenrol met rood papier (dit wordt de mantel van Sinterklaas) en gebruik roze papier voor het overige 1/3 deel (dit wordt het hoofd van Sinterklaas). Voeg een strook goud of geel papier toe in het midden van het rode papier. Knip de baard, haren en ogen uit papier en plak ze op de keukenrol. Maak een mijter door een dubbelgevouwen stuk rood papier te knippen en plak daar een gouden of gele kruis op. Bevestig de mijter op het hoofd van Sinterklaas. Vul de koker met kruidnoten en gebruik hem om kruidnoten in te bewaren.

Een schoen knutselen

Onze kinderen zetten maar al te graag hun schoen voor Sinterklaas, het liefst beginnen ze al een maand van tevoren. Je schoen zetten is dan ook erg leuk, maar het wordt nóg leuker als je je eigen schoen knutselt om voor Sinterklaas neer te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een schoen maken van een wc-rol en papier. Online zijn er echt een heleboel templates te vinden die je kunt downloaden en uitprinten om vervolgens je eigen schoen in elkaar te zetten. Vaak delen ze deze templates ook uit bij de supermarkt. Kleur ze vervolgens netjes in, en je bent klaar om strooigoed te ontvangen. Welke knutselprojecten ga jij doen met je kinderen?

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-09-2023 19:36 | Bijgewerkt op: 07-09-2023 19:36 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Je kunt diverse decoraties en de sinterklaasvlag kopen, maar hoe leuk is het om ook zelf een aantal dingen in elkaar te zetten?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik begonnen met het verzamelen van informatie over het Sinterklaasfeest, zoals kleurplaten en liedjes.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN